Riot Games’in Yeni İş Modeli: League of Legends E-spor Ekosistemi İçin Yenilik

Riot Games’in Yeni İş Modeli: League of Legends E-spor Ekosistemi İçin Yenilik

Riot Games tarafından duyurulan League of Legends e-spor ekosisteminde yer alan yeni bir iş modeli duyuruldu.

Riot Games’in Yeni İş Modeli: League of Legends E-spor Ekosistemi İçin Yenilik

  • Riot Games’in Yeni E-Spor Ekosistemiyle İlgili İş Tarzı

  • Riot Games Yeni İş Modeli İçin Gelecek Yılın Stratejileri

Riot Games’in Yeni İş Modeli: League of Legends E-spor Ekosistemi İçin Yenilik

Riot Games’in yeni iş modeli: League of Legends e-spor ekosistemi için yenilik denildiğinde iş modelinin ayarlanması akla gelmeli. Riot Games tarafından duyurulan League of Legends e-spor ekosisteminde yer alan yeni bir iş modeli duyuruldu. Genel itibariyle e-spor ve özellikle Riot spor konusunda pek çok şeyin değiştiğini belirtmek faydalı olacaktır. Bu konuda nelerin yolunda olduğu, nelerin değiştiği ve geleceğe nasıl iyilikle bakıldığı konusunda güncellemelerin yapılması söz konusudur. 


E-sporun değişen koşullarını yansıtma noktasında LCS, LCK ve LEC liglerindeki profesyonel takımlara, yeni bir iş modeli sunulmuş durumda. İş modellerinin gelişim olasılığı üzerinde durmak adına, LPL ile de devam edildiği biliniyor. Yeni modelin VCT’de başarıyla uygulanan versiyona daha yakın olduğu ifade edilmektedir.


Riot Games’in Yeni E-Spor Ekosistemiyle İlgili İş Tarzı

Riot Games’in e-spor ekosistemiyle yeni ilgili iş tarzı, dünyanın her tarafındaki LoL e-sporu taraftarlarının desteğini yansıtmaktadır. Takımlar için hem daha tahmin edilebilir seviyede kar akışı sağlamak hem de oyun içi dijital içerikler çerçevesinde mali kazanç elde etmek, bu model kapsamında gerçekleşmektedir. 


Takımlara sunulan değişiklikler, LoL e-sporunu mali yönden güvenli ve uzun vadeli sürdürülebilirlik yönünde yapılıyor. Bu açıdan sürdürülebilirlik, LoL e-sporunun hem Riot Games’in hem de profesyonel takımlar ve ekosisteme yatırım yapan diğer paydaşların masraflarını karşılayacak kadar gelir elde edilebilmesi hem de en iyi oyunculara profesyonel seviyede rekabet edebilecekleri uzun süreli kariyer sağlanması anlamına geldiği belirtiliyor. 


E-spordan her an batacak şekilde bahsedilmesi pek çok yerde abartılı olarak görülüyor. Oyuncu topluluğunun, e-sporla her zamankinde daha ilgili olduğunu ifade etmek faydalı olacaktır. Geçen yılın bitişi ve bu yılın başlangıcı, geleceğe dair güven verici dönüm noktalarına yön vermiştir. 2023 yılı ne kadar başarılı geçtiyse, 2024 yılı da rekor kıran izleyici sayılarıyla başladı denebilir. 


Sponsorlukların yanında anlamlı bir gelir akışı oluşturma odağı ciddi anlamda korunmaktadır. Oyun içi dijital içeriklerin satışının makul gelir getirecek en ölçeklenebilir imkan olduğu ayrıca düşünülüyor. Oyunlarda olduğu gibi, elde edilen karı takım ortaklarıyla paylaşmanın e-spor sektörü adına ileriye dönük en sağlam yol olduğu düşünülüyor.


Riot Games Yeni İş Modeli İçin Gelecek Yılın Stratejileri

Riot Games yeni iş modeli için gelecek yılın stratejileri için çalışmalar, tüm hızıyla devam etmektedir. Günümüz ekosisteminin koşulları ve ihtiyaçları birkaç yıl öncekinden farklı denebilmektedir. LoL e-sporunun uzun ömürlü olması açısından pekiştirici olmak için düzenlemeler yapmanın ve bu spora güç veren iş modelinin yeniden şekillendirilmesinin vaktinin geldiği göz önünde bulundurulmaktadır. 


Sistem olarak takım ortakları ve profesyonel oyuncular için böylece sürdürülebilir ve elverişli olabilmektedir. Ekosistemin desteklenmesinde kararlı olan Riot Games, aynı zamanda bunun daha ölçeklenebilir halde yapılabileceği de göz ardı edilmemektedir. Bu açıdan değerlendirildiğinde LCK, LEC, LCS liglerindeki takım ortaklarına, VCT’de yürürlüğe konulana benzer bir ortaklık modeli sunulmaktadır. 


Yeni model kapsamında asıl değişiklik, takımların gelir kaynaklarının yeniden düzenlenmesinde ve paylaşımında yapılmaktadır. Yeni modelin temel özellikleri şu şekilde ele alınabilir; 

• Slot sahipliğinin devam etmesi 

• Ücretlerin kaynağının değişmesi 

• Havuzun dağıtımı 

• Global gelir havuzunun oluşturulması 

• Taraftar desteğinin ödüllendirilmesi 

• Diğer tüm gelir kaynakları 


Önümüzdeki yıldan itibaren takımlara kendi ligleri tarafından elde edilen belirli gelirlerin ve genel itibariyle sponsorluk fiyatlarından elde edilen belirli gelirlerin % 50’sinin verildiğini gören mevcut modelin sona ereceği ve bunun yerine takımların daha organik bir şekilde gelir elde edilebileceği anlamına gelmektedir. 

Riot Games, ekiplerin başarılı olmasını istediğini her zaman belirtmektedir. Nakit pozisyonlarının iyileştirilmesi ve uzun vadeli sürdürülebilirliğe yeniden odaklanmaya yardımcı olmak bakımından birlikte çalışıldığı ön planda tutulmaktadır.


Riot Games İş Modeliyle E-Spor Dünyasına Yeni Bir Soluk 

Yeni modelin VALORANT sistemine daha çok benzetildiği, ayrıca ele alınmaktadır. Bunun yanında League of Legends e-spor ekosisteminin daha sağlam, adil ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşacağı konusunda açıklama yapılmıştır. Bu yeni iş modeliyle birlikte, League of Legends e-spor dünyasına yepyeni bir soluk geleceği öngörülmektedir. Takımların daha fazla gelir elde edebilmesi sağlanarak, sektördeki büyüme ve rekabet desteklenecektir. 

Bu yeni iş modeli, aynı zamanda e-spora olan bağlılığı vurgulamaktadır. Bu konumun büyütülmesi ve mevcut gelecekteki oyuncular için e-sporun uzun vadeli düşünülmesi, yeniliklerin gelmesinin gerekliliğini göz önüne sermektedir. E-spor yatırımlarının sektörde rakipsiz olmaya devam edeceği, böylece taahhüt edilmiştir. İnovapin sitesi olarak e-spor yenilikleriyle ilgili tüm gerekli bilgileri sunuyoruz. 


Sevgilinizle Birlikte Oynamaktan Hoşlanacağınız Bilgisayar Oyunları
Sevgilinizle Birlikte Oynamaktan Hoşlanacağınız Bilgisayar Oyunları

Sevgilinizle birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz bilgisayar oyunlarını keşfedin. Beraber oynayabileceğiniz en eğlenceli oyunları öğrenin!