Valorant Herkese Mesaj Gönderme Özelliği Var mı

Valorant Herkese Mesaj Gönderme Özelliği Var mı

Valorant oyun içerisinde mesaj gönderme özelliğini kullanmak için bu adımları izlemelisiniz.

Valorant Herkese Mesaj Gönderme Özelliği Var mı?

Valorant Herkese Mesaj Gönderme Nasıl Yapılır?

  • Valorant: Chat Komutları İçin Temel Bilgiler

  • Valorant Oyununda İletişim Kurmak İçin Taktikler 

  • Valorant Takım İçi İletişimin Önemi

  • Valorant Chat Kutusunu Açma

Valorant Herkese Mesaj Gönderme Özelliği Var mı?

Bilgisayar oyunlarının popüler hale gelmesi ile bu alanda oyuncuların deneyimleyebileceği birçok farklı seçenek bulunuyor. Bunlardan birisi de şüphesiz ki Valorant oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi Valorant, bir FPS oyun olmasının yanı sıra Riot Games tarafından geliştiriliyor. Sadece ülkemizde değil, dünya çapında da oldukça fazla kullanıcı kitlesine sahip. Oyunda başarılı olmak Valorant vp’ye sahip olmaya da bağlı. Sizler eğer bu oyunda harcama yaparak başarılı olmak istiyorsanız sitemizden Valorant vp satın al işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

En uygun fiyat garantisi ile Valorant VP satın almak için buraya tıkla!


Bu oyunda başarı elde edebilmek için oyun içi grafikler, karakter özellikleri ve taktiksel oynama şekillerinin yanı sıra oyun içerisinde iletişim kurmak da büyük bir öneme sahiptir. Hatta bu konuda sıklıkla görüyoruz ki Valorant herkese mesaj gönderme özelliğinin olup olmadığı pek çok kişi tarafından merak edilen bir içerik haline geliyor.


İnovapin sitesi olarak bizler de Valorant oyunu ile alakalı gelen iletişim sorularını derleyerek sizlere bu konuda kapsamlı bir içerik hazırlamaya çalıştık. Hadi gelin, Valorant oyununda iletişim taktikleri, araçları ve ayarları neler göz atalım.


Valorant Herkese Mesaj Gönderme Nasıl Yapılır?

Öncelikle bu oyun içerisinde herkese mesaj gönderebilmek varsayılan bir ayar değildir. Bu nedenle oyuncular diğer oyuncular ile ve hatta kendi takımları dışındaki diğer kişiler ile oyun içerisinde iletişime geçebilmek için bazı yöntemleri tercih edebiliyor. Valorant mesaj gönderme yöntemi için en çok tercih edilen seçenek sohbet penceresinin açılması ile birlikte Shift + Enter tuşlarına basmaktır. Bu uygulamanın gerçekleştirilmesi ile mesaj kutusuna yazılan ve gönderilen her bir içerik diğer tüm oyuncular tarafından görünür hale gelebiliyor.


Valorant oyunu kapsamında herkese mesaj gönderebilmek için uygulanabilecek bir diğer yöntem de yine bu seçeneğe benzerlik göstermektedir. Oyuncuların yapması gereken tek şey Enter tuşu ile sohbet penceresini açmak ve ardından “all” komutunu verdikten sonra araya boşluk bırakarak yazmak istedikleri mesajı yazıp göndermek olacaktır. Bu iki yöntemin uygulanması ile gönderilen mesajlar diğer tüm oyuncular tarafından rahatlıkla görülebilir.


Valorant: Chat Komutları İçin Temel Bilgiler

Valorant chat komutları nelerdir veya burada kullanılabilecek temel bilgiler nelerdir gibi pek çok içerik de yine bu oyun kapsamında merak ediliyor. Buradaki asıl durum oyuncuların takım arkadaşları ile oyun esnasında iletişim kurmasına yardımcı olacak otomatik mesaj kalıplarıdır. Yani bu komutlar, oyun içerisindeki her bir duruma göre kalıplaştırılmış ve çeşitli kısayollar ile iletişimin hızlanmasını sağlamıştır.


Oyun içerisindeki başlıca komutlara bakıldığı zaman bunların taktikler, durum ve ifadeler, siparişler gibi çeşitli alanlarda olduğunu görmek mümkündür. Oyun içerisinde takım arkadaşlarınıza bu tip alanlarda bilgi vermek istediğinizde veya yardım istediğinizde bu tip otomatik mesajlardan yararlanarak bulunduğunuz durumu kısa bir süre içerisinde özetleyebilirsiniz.


Oyun içerisindeki bu komutlara bakacak olursak taktikler kategorisi tamamen strateji bilgilerine dayanır. Yani bu kategori sayesinde takım arkadaşlarınıza “buraya bak” gibi ifadeleri gönderebilir ve aranızdaki iletişimin hızını artırabilirsiniz. Yine aynı şekilde siparişler kategorisine bakılacak olursa burada yapılması gereken görevler olduğu rahatlıkla görülebilir. Bu tip durumlarda da “geri çekil” gibi komutlar vererek görevleri yerine getirmenin önü açılabiliyor.


Peki, oyun içerisinde bu komutları iletebilmek için ne yapılmalı? Aslında durum son derece basit. Oyuncuların her bir komut için belirlenen kısayollara hakim olması gerekiyor. Örneğin geri çekil komutunu verebilmek için “Z” tuşuna basılması yeterlidir. Bu kısayolları ezberlemek yerine sohbet ayarları üzerinden komutları ve kısayolları da özelleştirebilirsiniz.


Valorant Oyununda İletişim Kurmak İçin Taktikler 

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Valorant’ta iletişim bir oyunda başarılı olabilmek için temel anahtarlardan birisidir. Her ne kadar oyunda yer alan grafikler ve diğer yöntemler kazanmak için kritik olsa da takım arkadaşları ve diğer oyuncular ile kurulacak olan iletişim sayesinde daha fazla başarı elde etmek mümkündür. 

Oyuncuların her birinin iletişim tercihleri ve karşı takımdan beklentileri farklı olabileceği için oyunda var olan sohbet sansürü kimi zaman dezavantajlar ortaya çıkarabiliyor. Bu dezavantajdan etkilenmemek ve takım arkadaşları ile daha sağlıklı ve anlaşılabilir bir iletişim kurabilmek için bu sansürün daha esnek hale getirilmesi mümkündür. Oyuncuların yapması gereken tek şey ayarlar menüsünü açarak buradaki dil filtresini kapatmak ve sansürü kaldırmak olacaktır. Böylece işlem sonucunda sohbette yer alan tüm ifadeler ve kelimeler daha açık bir hale gelecektir. 


Bunun tam tersi olarak da yine oyun içerisinde sessiz kelimeler listesi özelliğini aktif hale getirerek belli başlı kelimelerin sohbetinizde yer almamasını sağlayabilirsiniz. Valorant sesli iletişim seçenekleri gibi diğer yöntemleri tercih ederek de sadece sohbet penceresinde değil aynı zamanda sesli iletişim kurmayı destekleyen diğer uygulamalardan yararlanarak oyun oynama esnasında diğer oyuncular ile sohbet edebilirsiniz. 


Valorant Takım İçi İletişimin Önemi

Maç boyunca gerek takım arkadaşları gerekse de diğer oyuncular ile iletişim kurabilmek için bu oyun tarafından sunulan iletişim araçları çeşitli yöntemler ile daha esnek hale getirilebiliyor. Oyun boyunca diğer oyuncular ile etkili bir iletişim kurabilmek ve aynı zamanda stratejileri paylaşabilmek için iletişim taktiklerini bilmekte son derece fayda vardır. 

• Oyundaki sohbet penceresini açtıktan sonra Shift + Enter kombinasyonunu kullanarak diğer tüm oyunculara mesaj göndermenin aktif hale getirilmesi gerekir.

• Bu işlem sonrasında mesaj kutusuna yazdığınız ve ilettiğiniz her bir ifade diğer arkadaşlarınız tarafından rahatlıkla görülebilecektir. 

• Aynı zamanda bu adım ile birlikte sohbet sansürünü etkisiz hale getirerek oyun içindeki anlaşılabilirliği artırabilirsiniz. 


Valorant VP fiyatlarına buradan göz atabilirsiniz.


Valorant Chat Kutusunu Açma

Valorant chat etiketi nedir sorusu tamamen oyun içi iletişim ile alakalı olmakla birlikte diğer takım arkadaşlarınız ile sohbet etmenize yardımcı olacak sohbet kısmının açılmasına yardımcı olmaktadır. Daha önce belirttiğimiz gibi buradaki chat tuşu, sadece takım arkadaşları ile değil aynı zamanda rakip takımla iletişim kurabilmek için de tercih edilen bir araçtır. Bu aracı kullanarak takım arkadaşları ile planlı bir şekilde hareket edebilmek çeşitli stratejiler ve taktikler paylaşmak, düşman konumunu belirlemek gibi önemli detaylar açıkça paylaşılabilir. 

Bu başlık altında bahsettiğimiz chat etiketi, sohbet esnasında karşı tarafın mesaj içeriğini rahatlıkla anlayabileceği ve tahmin edebileceği ifadeler oluşturmaktır. Örneğin oyun içerisinde düşman yerine belirlemek adına “düşman konumu – B bölgesi” şeklinde bir mesaj gönderdiğinizde düşman konumu kısmı bir etiket haline gelerek karşı tarafa iletmek istediğiniz mesajın içeriğini belli edebilir. 


İster oyunun sağ alt kısmında yer alan sohbet paneline tıklayarak isterseniz de Enter tuşuna basarak arkadaşlarınız ile iletişim kurabileceğiniz sohbet ekranını kolaylıkla açabilirsiniz. Bu ekran sayesinde oyun içi stratejileri paylaşarak oyunda daha başarılı sonuçlar elde etme şansına da sahip olabilirsiniz. 


Valorant Oyun İçi İletişim Araçları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

FPS oyunlarının tamamında başarılı sonuçlara ulaşabilmek için iletişim kurmak kritik bir nokta olarak görülüyor. Bu başlık sayesinde sizler de iletişimi etkileyebilecek çeşitli sorunlardan sansürlere ve hatta emoji kullanımına kadar her bir önemli kısmı nasıl düzelteceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. 


Her ne kadar oyun içerisinde sohbet etmeye yardımcı bir panel bulunsa da çoğu oyuncu sesli sohbetin daha pratik olduğu kanısındadır. Bu noktada Valorant sohbet etme ipuçları arasında sesli sohbet etmeye yardımcı olabilecek Discord gibi uygulamaların önerisi de söz konusu olabilir.


Kısacası oyun içerisindeki sohbeti daha sağlıklı ve kaliteli hale getirebilmek için bu ipuçlarından yararlanabileceğiniz gibi aynı zamanda anlaşılabilirliği kısıtlayan sohbet sansürünü kaldırarak arkadaşlarınız ile iletişiminizi güçlendirebilir ve daha hızlı bir şekilde stratejilerinizi paylaşarak oyunda başarı elde edebilirsiniz. Üstelik oyunda başarı elde etmek için daha önce de dediğimiz gibi Valorant vp satın al işlemini sitemizden yapabilirsiniz. Böylece oyun içi dilediğiniz gibi harcama yaparak birinciliğinizi garantileyebilirsiniz.


Asil Karambit Kaç VP
Asil Karambit Kaç VP

Valorant'ta Asil Karambit'in kaç VP'ye satıldığını merak ediyor musunuz? Detayları öğrenin ve bu popüler bıçağın oyun içindeki değerini keşfedin!