Üretken Yapay Zeka Oyunlara Geliyor Ama Düşündüğünüz Gibi Değil

Üretken Yapay Zeka Oyunlara Geliyor Ama Düşündüğünüz Gibi Değil

Popülaritesi hızla artış gösteren teknolojilerin başında gelen yapay zeka oyun endüstrisinde de yavaşça yer almaya başlıyor.

Üretken Yapay Zeka Oyunlara Geliyor Ama Düşündüğünüz Gibi Değil

  • modl.ai Teknolojisi

Üretken Yapay Zeka Oyunlara Geliyor Ama Düşündüğünüz Gibi Değil

Son yıllarda gelişimi ve popülaritesi hızla artış gösteren teknolojilerin başında gelen yapay zeka oyun endüstrisinde de yavaşça yer almaya başlıyor. LLM (Large Language Models) gibi teknolojiler ile verilen komutları anlayabilen, tekrarlı ve belirli bir düzene dayalı işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilen yapay zeka teknolojisinin oyun sektöründe çığır açacak değişimlere yol açması bekleniyor. Fakat bu teknolojilerin beklenenden farklı olarak oyun içerisinde görülmesinin henüz yakın olmadığı sektör profesyonelleri tarafından ifade ediliyor.


Yapay zekanın gelişimiyle beraber bu teknolojinin oyun içerisinde yapay zeka NPC unsurları ya da yapay zekanın oluşturduğu hikaye ilerleyişi gibi şekillerde ortaya çıkması bekleniyordu. Fakat sektör profesyonellerinin de eklediğine göre bu tür gelişmeler için yapay zeka henüz emekleme aşamalarında. 


İnsan dili ile iletişimde ChatGPT gibi modüller oldukça başarılı olsa da video oyunlarında bu tür teknolojilerin pek bir etkisi bulunmuyor. Oyuncuların heyecanla takip ettiği yapay zekalı ve bilinçli NPC’ler gibi özelliklerin gerçek olması için henüz bu teknolojinin geldiği nokta yeterli değil. Fakat oyun gelişim sürecinde, kamera arkasında yapay zeka araçları gün geçtikçe daha fazla kullanılmaya başlıyor. 


modl.ai Teknolojisi

Oyun geliştirme alanında kullanılmaya başlayan modl.ai gibi teknolojiler geliştirme sürecini daha efektif ve verimli kılıyor. Normal şartlarda insan geliştiriciler tarafından yapılan hata ayıklama işlemini daha kısa sürelerde tamamlayan modl.ai gibi teknolojiler oyun geliştirme stüdyolarında insan geliştiricilerin yerini alıyor. Zira bunun gibi teknolojiler 7/24 efektif bir şekilde çalışmaya devam edebiliyor. Fakat yine de her oyun stüdyosu bu tür teknolojilere güvenerek AAA yapımları piyasaya sürmekte tereddüt ediyor. 


Yapay zeka teknolojilerinin oyun endüstrisini ne zaman şekillendirmeye başlayacağı tamamen bu tür teknolojilerin gelişme hızına bağlı. Yapay zeka sohbet botları gibi popüler araçlar şu anda oldukça başarılı performanslar gösterse de henüz oyun stüdyolarının güvenle kullanabileceği teknolojiler değil. Oyuncuları heyecanlandıran bilinçli ve yapay zekalı NPC’ler gibi spekülasyonların da ne zaman gerçek olabileceği tamamıyla bir muamma.


Oyun endüstrisinde gerçekleşecek her türlü önemli gelişme için İnovapin sitemizi kullanabilirsiniz. İnovapin'e hala kayıt olmadıysanız buradan kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.


Oyunlarda MMO ve Açılımı Nedir
Oyunlarda MMO ve Açılımı Nedir

Oyunlarda sıklıkla duyduğumuz "MMO" kısaltmasının ne anlama geldiğini merak ediyor musunuz? Bu terim, "Massively Multiplayer Online" ifadesinin kısaltmasıdır ve birçok oyuncunun aynı anda çevrimiçi olarak etkileşime girdiği oyunları tanımlar. MMO oyunları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin!