Sony’nin Playstation Oyunlarından Ne Kadar Kazandığı Sızdırıldı!

Sony’nin Playstation Oyunlarından Ne Kadar Kazandığı Sızdırıldı!

PlayStation konsolunun geliştirilmesi ve dağıtımını gerçekleştiren Sony şirketinin dijital indirmelerden elde ettiği gelirler açığa çıktı.

Sony’nin Playstation Oyunlarından Ne Kadar Kazandığı Sızdırıldı!

  • En Çok Kazandıran Oyunlar Neler?

Sony’nin Playstation Oyunlarından Ne Kadar Kazandığı Sızdırıldı!

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir sızıntıya göre Sony’nin oyun satışlarından ne kadar gelir elde ettiği açığa çıktı. PlayStation konsolunun geliştirilmesi ve dağıtımını gerçekleştiren Sony şirketinin dijital indirmelerden elde ettiği gelirler açığa çıkarılan belgede Marvel’s Spider-Man oyununun en çok satılan yapım olduğu da gün yüzüne çıktı. 


En Çok Kazandıran Oyunlar Neler?

Temel olarak PSN platformunun dijital taraftaki başarısını açığa çıkaran bu belgede oyunların dijital olarak kaç defa indirildiği açıkça görülüyor. Bu bilgiler ışığında Marvel’s Spider-Man yapımının zirvede yer aldığı ortaya çıktı. Sevilen ve çok ses getiren God of War oyunu listede ikinci sırada. Aynı zamanda The Last of Us oyununun da 6,3 milyon indirilme oranıyla God of War yapımını takip ettiği ortaya çıktı. Marvel’s Spider-Man bu mali dönemde toplamda 8,3 milyon indirilmiş. Bununla beraber The Last of Us yapımı Sony’ye 242 milyon dolar kazandırdığı görülüyor. Marvel’s Spider-Man yapımının getirdiği kazanç 315 milyon dolar. En çok kazandıran oyunların sıralaması ise şöyle:


● Spider-Man 

● God of War Ragnarok

● The Last of Us Part II

● Spider-Man: Miles Morales

● God of War PS4

● Ghost of Tshushima

● Horizon

● Horizon Forbidden West

● Gran Turismo 7

● The Last of Us PS4

● Gran Turismo Sport

● Days Gone PS4

● Uncharted 4

● Bloodborn

● MLB The Show 21

● Death Stranding

● Detroit: Become Human

● Ghost Dir Cut

● Ratchet and Clank: Rift Apart

● MLB The Show 22

● MLB Thge Show 23

● MLB The Show 20


Sony tarafından gelen en büyük ve kapsamlı sızıntılardan biri olarak görülen bu belgede 500’den fazla oyun yer alıyor. Listenin sadece birinci parti yapımlardan oluştuğu dikkat edilmesi gereken noktalar arasında. Bu listede sadece dijital satışlar yer alıyor, yani popüler oyunlardan bağımsız yapımlara kadar herhangi bir fiziksel oyun satışı bu listedeki rakamlara dahil değil. 


ResetEra platformundaki bir kullanıcı olan Red Kong XIX tarafından yapılan bu sızıntı 2023 11 Haziran tarihine kadar olan istatistikleri kapsıyor. Yani bu tarihten sonra yapılan oyun satışları da yeni çıkan oyunların satışları da listede yer almıyor. Fakat yine de bu rakamlar oyuncuların PlayStation konsoluna özel olarak çıkış yapmış yapımlara ne kadar ilgi gösterdiğini açıkça ortaya koyuyor. 


Açığa çıkan bilgiler aynı zamanda PlayStation 4 konsolunun hala yaygın olarak kullanıldığını ve yeni nesil oyunları da açabildiğini ortaya koyuyor. Zira Haziran 2023 tarihine kadar olan istatistikleri kapsayan bu belgede birçok oyunun PlayStation 4 versiyonunun da hala çokça indirildiği görünüyor. The Last of Us ve Days Gone gibi popüler oyunların PlayStation 4 verisyonları da bu mali dönemde Sony’ye milyonlarca dolar kazandırmaya devam etti. 


Playstation Gift Card ile istediğin oyunlara ulaşmak çok daha kolay. PSN Gift Card satın al işleminizi buradan tamamlayabilirsiniz. En uygun fiyat garantisi ile Playstation Gift Card İnovapin'de!


Roblox Brookhaven İçin En İyi Kodlar
Roblox Brookhaven İçin En İyi Kodlar

Oyuncuların severek oynadığı Brookhaven’da herhangi bir şey için gerekli kodları öğrenebilir, oyun içerisine bu kodu girerek oyun içi item’i edinebilirsiniz.