Oyunlarda 60 FPS Nedir? Neden Gereklidir?

Oyunlarda 60 FPS Nedir? Neden Gereklidir?

Oyunlarda FPS değerinin yüksek olması hızlı aksiyon alabilme ve avantaj elde etmeyi sağlar. FPS, Türkçeye “Saniyedeki Kare Sayısı” olarak çevrilir.

Oyunlarda 60 FPS Nedir? Neden Gereklidir?

  • FPS Nedir?

  • Oyunlarda 60 FPS Neden Önemlidir?

Oyunda Maksimum FPS Ayarı Nasıl Yapılır?

Oyunlarda 60 FPS Nedir? Neden Gereklidir?

İngilizce bir terim olan “Frames Per Second” kısaca FPS olarak belirtilir. Türkçeye de “Saniyedeki Kare Sayısı” olarak çevrilir. Oyun dünyasının gelişmesi her yaştan insanın oyunlara gösterdiği ilginin artması ile oyunlarda görüntü kalitesi ve hızı da önem kazanmıştır. Oyunlarda 60 FPS nedir incelendiğinde oyunda bir saniyede 60 kare görüntü sunması olarak açıklanabiliyor. Oyunlar arasında yaşanan büyük rekabette öne çıkmak için görüntü kalitesi ve hızı büyük önem taşır. 

Oyunlarda FPS değerinin yüksek olması hızlı aksiyon alabilme ve avantaj elde etmeyi sağlar. Bunun için oyuncular 60 FPS değeri ile oyunları oynamayı tercih ediyorlar. Oyun deneyimlerinin üst seviyelere çıkması amacıyla yüksek FPS değerleri sunuluyor. 60 FPS ile oynayan oyuncuların rakiplerine karşı önemli avantaj elde etmeleri mümkün oluyor.


FPS Nedir?

FPS bir saniyede kaç kare görüntünün ekranda yer aldığını gösterir. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak tüketicilerin de beklentilerinin artmasını sağlamıştır. Sadece oyunlarda değil aynı zamanda filmlerde ve animasyonlarda da görüntü kalitesinin yüksek olması gerekir. Ekranlarda yer alan bütün görüntülerde FPS değerinin yüksek olması istenir. 

Özellikle bilgisayar oyunlarında oyun deneyimlerinin yüksek olması için FPS değerinin yüksek olması istenir. 60 FPS ile oyuncuların aksiyonun yüksek olduğu oyunlarda hızlı aksiyon alabilmeleri mümkün oluyor. FPS nedir bu şekilde açıklamanın yanında ayrıca bu değerin oyunun özelliklerinin yanında kullanılan cihazın özelliklerine de bağlı olduğu görülür. Oyun deneyimlerinin daha iyi olmasını isteyen oyuncular kullandıkları monitörün FPS değerlerinin yüksek olmasına önem verirler. 


Oyunlarda 60 FPS Neden Önemlidir?

Aksiyon, birinci şahıs nişancı, yarış, dövüş gibi farklı tarzlarda oyunlar geliştirilmeye devam ediliyor. Bu oyunlarda hız son derece önemlidir. Yüksek hız oyuncuların önemli rekabet avantajları elde etmesini sağlar. Bu avantajları elde eden oyuncuların seviyeleri hızla geçmesi ve başarı elde etmeleri mümkün olur. Oyunlarda 60 FPS neden önemlidir ve ne gibi avantajlar sunar sorusuna şu şekilde cevap verilmesi mümkün:

• Oyunlarda daha hızlı aksiyon almak mümkün hale gelir

• Karakterlerin daha hızlı ve etkili şekilde kontrolü mümkün olur

• Oyunun görselliği üst düzeyde olur. Bu sayede özellikle nişan almak gerektiren oyunlarda net görüş ve nişan alma mümkün olur

• Görsellik üst kalitede olur ve gerçekçi bir görünüm elde edilir

• Üst seviyede oyun deneyimleri yaşanması mümkün olur

60 FPS gibi yüksek FPS değerlerinden maksimum fayda elde etmek için oyunun ve kullanılan cihazın değerlerinin birbiri ile uyumlu olması gerekir. Aksi takdirde görüntülerde kaymalar, ekran yırtılması gibi durumlar söz konusu olur. Oyun ve cihazla uyumlu en doğru FPS değerini bulmak adına ayarları kontrol edebilirsiniz. Ayrıca yüksek çözünürlük sunan ekran kartı kullanabilir ve bu teknolojiye sahip parçaları cihazınıza entegre edebilirsiniz.


Oyunda Maksimum FPS Ayarı Nasıl Yapılır?

Oyunlarda birkaç yıl öncesine kadar 30 FPS ayarlanabiliyor ve bundan dolayı da görsellikler istenen seviyede olmuyordu. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık 60 FPS ve üstü olacak şekilde ayarlama yapılabiliyor. Oyuncular her zaman için maksimum ayarlar ile oyunları oynamak istedikleri için FPS değerlerini en yüksek seviyeye getirebiliyorlar. Oysa bilinmesi gerekir ki oyun performansının maksimum seviyede olması için tüm değerlerin uyumlu olması gerekir. Ayrıca oyunun sistem gereksinimlerini karşılayan cihazların kullanılması gerekiyor. 

FPS değerlerini gereksiz olmasına rağmen en üst seviyeye getirmek sistem kaynaklarının doğru kullanılmaması anlamına gelir. Oynadığınız oyun içinde farklı FPS değerleri ile sizin için en doğru değere ulaşma imkanı bulabilirsiniz. Aynı zamanda FPS değerlerini izlemenizi sağlayan bazı araçları kullanarak oyun içinde en doğru olan ayarı bulmanız mümkün olur. Oyunlarda maksimum FPS ayarı kişisel tercihlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Elbette kullanılan cihazın özellikleri, oyunun türü de bu ayarlarda farklılık olmasına neden olur. Bunun yanında günümüzün popüler oyunlarında genel olarak 60 FPS ve üzeri değerler görselliğin istenen düzeyde olmasını sağlar. 

İNOVAPİN YENİLENDİ!
İNOVAPİN YENİLENDİ!

İnovapin ailesi olarak sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için yenilendik. Yeni arayüzümüzde siz değerli kullanıcılarımızı birçok ayrıcalık bekliyor.