Şahmaran 2.Sezon Yayınlandı! Şahmaran'ın dönüşü!

Şahmaran 2.Sezon Yayınlandı! Şahmaran'ın dönüşü!

Şahmaran 2. Sezon nihayet izleyicilerle buluştu! Efsanevi dizinin yeni bölümlerinde Şahmaran’ın geri dönüşüne tanık olun. Mistik ve heyecan dolu hikaye, yeni sezonla kaldığı yerden devam ediyor!

Şahmaran 2.Sezon Yayınlandı! Şahmaran'ın dönüşü!

Kısaca Şahmaran Kimdir ?

Şahmaran Bize Ne Anlatıyor ?

2.Sezon Hakkında

Şahmaran'ın Gelişi

Şahmaran 2.Sezon Yayınlandı! Şahmaran'ın dönüşü!


Netflix platformu üzerinde ilk bölümü 20 ocak 2023 tarihinde yayınlanan Şahmaran'ın merak ile beklenen yeni sezonu 8 Ağustos 2024 tarihinde yayınlandı!


Kısaca Şahmaran Kimdir ?


Şahmaran, Farsça kökenli bir kelime olup şah (kral) ve maran (yılanlar) sözcüklerinden türetilmesi itibarıyla "Yılanların Şahı" anlamına geliyor.


Şahmaran Bize Ne Anlatıyor ?


Öğretim görevlisi olan Şahsu, mesleği gereği Adana'ya gider. Hayatındaki bu değişiklik onun yıllar önce annesini terk eden büyükbabasıyla yüzleşmeye karar vermesine de yol açar.

Şahsu bu yolculukta kendisini, Şahmaran'ın soyundan gelen ve Mar adı verilen sıradışı ve gizemli bir topluluğun içinde bulur.


2.Sezon Hakkında


İlk sezonun bıraktığı en büyük gizemlerden biri izleyenlerin bileceği hatırlayacağı üzere Lilith karakteri idi. Dizimizdeki Lilith karakterini Saadet Işık Aksoy canlandırıyor. İlk sezonda kuyuda olduğunu bildiğimiz Lilith, dizi evreninde Şahmaran'ın kardeşi olarak tasvir edilir.

Kuyudan çıkan Lilith, ilk olarka Maran'ın ailesini öldürüyor. Lilith Camsab'ın soyundan gelen Maran'ın ailesini öldürerek insanlık almak istediği intikamı için bir adım atmış oldu. Maran'da ahaliyle bunun üzerine intikam almak istiyor. Bu yüzden yapabileceği tek şeyi yaparak Şahmaran'ın geri gelmesi için çabalıyor. Dizide Şahmaran'ı geri getirebilmesi için Şahsu'nun bazı greövleri yerine getirerek 3 kapıyı açması gerekiyor. Bu kapıların isimleri; Yaşam Kapısı, Ölüm Kapısı ve Bilgelik Kapısı.


Şahmaran'ın Gelişi


Görevlerin sonunda Şahmaran'ı Şahsu'nun bedeninde geri getirseler bile yapımcı firmanın bu konuda fazlasıyla ucuza kaçıldığını söyleyebilirim. Tüm sezon boyunda Şahmaran'ın geri gelmesini bekleyen izleyici için büyük bir heves kırıklığı yaratmış durumdalar.

Şahmaran'a dönüşen Şahsu'nun sadece kıyafetlerini değiştirdiğini izledik sadece. Ancak bunun yanında Camsab ve Şahmaran yüzleşmesi etkileyiciydi. Geçmişte yaşanmış ihanete rağmen Şahmaran'ın sergilediği tavır Camsab'ı hala seviyor oluşunu hem sözlerinde hem de Serenay Sarıkaya'nın oyunculuğunda hissedildi. Döngü kırılsa da Şahmaran, 200 milyon yıl önec Şahmaran ve Camsab üzerinden olan döngüyü bu kez Şahsu ve Maran üzerinden devam ettirir. Böylece Lilith'i yeniden hapsede. Kendisi de yeniden parçalanarak ölür.


Kısaca 2.sezonu bu şekilde özetleyebiliriz. Final kısmı hakkında bir bilgi vermedim. Bunu izleyerek deneyimlemeniz gerektiğini düşünüyoruz. Netflix hediye kartı satın alarak yeni sezonu tüm heyecanı ile izleyebilirsiniz.

Asil Karambit Kaç VP
Asil Karambit Kaç VP

Valorant'ta Asil Karambit'in kaç VP'ye satıldığını merak ediyor musunuz? Detayları öğrenin ve bu popüler bıçağın oyun içindeki değerini keşfedin!